Omdat we soms eerst zelf weer een paar nieuwe wandelpaden moeten gaan ontdekken om over te schrijven, leek het me leuk als gasten die al eens met ons op pad waren er iets over zouden willen schrijven. Ik heb daarom enkelen van hen gevraagd of ze misschien een gast-blog willen schrijven over hun wandelingen. 

..... een gastblog van Ellen Romeijn

Wandelen op de Col de Supeyres

gast_ellen_14

Vroeg in de morgen op weg naar de berg want het zou 28 graden worden. Ik had mazzel dat ik mee mocht rijden, dus onderweg al genoten van de mooie omgeving. We reden door leuke dorpjes en bossen. Na een uurtje rijden kwamen we aan op Col des Supeyres. Prima parkeerplek, dus rugzak om, pet op en op zoek naar de bordjes van de route "Le colporteur des jasseries". Inmiddels zaten we op 1366 meter hoogte.

wat een leuke wandeling op deze berg

De bordjes waren al snel gevonden, dus wandelen maar. We liepen over mooie paden, dwars door verschillende gebieden. Elke keer was het weer kijken hoe we in het andere veld kwamen. Soms moesten we zelf het hek zien te ontgrendelen, soms over een hek klimmen, dan weer een elektrische draad loskoppelen, en natuurlijk weer vastzetten. (ik vond dit best eng, schijnt er geen stroom op te staan, dat kunnen ze wel zeggen, maar je weet maar nooit) De omgeving was super. Elk moment veranderde het landschap.

gast_ellen_09  gast_ellen_03  gast_ellen_07

Zo liep je in een beukenbos, dan weer tussen heide en bosbessen velden. Tijdens de wandeling kreeg ik te horen dat berken ook als wegwijzer in het donker werden gebruikt. Dit vanwege hun witte stam. Best handig. Daar kom je als Nederlander uit de stad natuurlijk niet op. Overal om je heen kon je ver kijken, het was helder dus de Mont Blanc was ook zichtbaar. We zijn onderweg koeien tegen gekomen en een schaapsherder met zijn schapen. Ik kreeg soms het gevoel dat ik in de Noord Hollandse duinen liep, maar dan met veel meer ruimte en rust om je heen.

gast_ellen_06  gast_ellen_10  gast_ellen_01

Tijdens de wandeling voelde ik me soms ook net in het openluchtmuseum van Arnhem, overal verspreidt liepen we langs oude huisjes. Inmiddels waren er enkele weer opgeknapt, maar de meesten waren in de oude staat gelaten. Ik kreeg te horen dat deze huisjes zijn gebouwd voor de vrouwen die in de zomer op de berg de koeien molken. Ook maakten deze vrouwen zelf yoghurt en kaas. De vrouwen bleven samen met hun kinderen de hele zomer boven terwijl hun mannen beneden in het dal op het land werkten.

gast_ellen_11  gast_ellen_12  gast_ellen_05

Onderweg waren onze water flessen leeg en tot mijn grote stadse verbazing, was dat geen punt. Op naar een bronnetje en mijn water bidon vullen. Vond ik ook best eng, ik met mijn gevoelige maag. Maar niks geen last gehad, en het water smaakte heerlijk. Ik had alleen een beetje zand mee geschept dus dat maar onder in de bidon laten zitten.

gast_ellen_08  gast_ellen_04  gast_ellen_13

Onderweg heb ik wel honderd foto’s gemaakt. Het was echt een super wandeling met onderweg koffie pauze en later een lekkere picknick. Met dank aan mijn gidsen Mélanie en Leneke die mij dit mooie gebied hebben laten ontdekken!

De Livradois-Forez is nog puur en niet toeristisch en biedt vele mogelijkheden om te genieten van een wandeling in de prachtige natuur. Als je bij ons op de camping staat of logeert in één van onze gîtes adviseren we je graag over de mooiste wandelingen

Op de speciale FB pagina Wandelen in de Livradois-Forez Auvergne  vind je foto's van diverse wandelingen in de Livradois-Forez. Neem ook regelmatig eens een kijkje op de wandelpagina van onze website.

PS: Heb jij ook leuke ervaringen met wandelen bij of met ons of heb je een leuk uitstapje gemaakt vanaf de camping en wil je ook best een gast-blog schrijven? Schroom niet en stuur het ons toe op contact@deux-freres.fr

marqueur7-noir-fond-jaune