Het is vrijdag, de dag waarop ik mijn blog af wil hebben om op zaterdag te plaatsen. Toen ik net begon met het schrijven van blogs was dat de donderdag, maar inmiddels is het allemaal een beetje verschoven. Vrijdag was echt niet handig, teveel te doen. De hele morgen moet ik er aan denken. Trek ik een verhaaltje uit mijn voorraad of schrijf ik een nieuw blog?

........ die vind ik eigenlijk allemaal niet bij dit moment passen........... 

ik ga eerst naar buiten

Weet je wat, ik ga eerst naar buiten. De zon schijnt eindelijk weer eens en het ziet er zo mooi uit met al die sneeuw! Ik trek mijn ski-broek aan, mijn snowboots en handschoenen en pak de camera ook maar mee. Daar word ik altijd zo blij van, die maagdelijke sneeuw en dat ik daar dan als eerste stappen in ga zetten. Is net zoiets als stenen en kastanjes oprapen, ik kan het niet laten en geniet er enorm van. Ik blijk toch niet de eerste te zijn. Elsa heeft haar sporen al nagelaten in de tuin van de buren en ook de muisjes en een vos hebben sporen gemaakt in de sneeuw. Ik klim de belvédère op en voel mijn pijnlijke spieren die nog een beetje opspelen na de valpartijen van maandag. Maar ik zet door en bovenop word ik beloond met een prachtig uitzicht. De Cantal en Sancy liggen vol sneeuw, daar zullen ze wel aan het skiën zijn. Ik maak wat foto’s en daal weer af.

.......ik heb al eens een blog geschreven over de sneeuw.......... 

zomaarfebruari1    zomaarfebruari0    zomaarfebruari8

Ik loop een rondje over de camping, dat is altijd leuk. Het is moeilijk voor te stellen dat er over 3 maanden alweer kampeerders zullen staan. Ik kijk er enorm naar uit, het veld ziet er magisch uit en is op dit moment alleen van mij! Ik zit een poosje onder een berkenboom en geniet van de wereld om me heen. De sneeuw die in de bomen hing valt door de warmte van de zon naar beneden om me heen.

............eigenlijk zou ik op dinsdag of donderdag mijn blog moeten plaatsen, ze zeggen dat dan de meeste mensen online zijn............

zomaarfebruari6    zomaarfebruaria    zomaarfebruari7

Na een poosje zo te hebben gezeten loop ik naar beneden. Ik bekijk het huisje van mijn moeder en stel me voor hoe ze daar deze zomer van zal genieten. Beneden aan het pad zie ik Wendy onze buurvrouw, we besluiten samen naar Kees en Leneke te lopen om onszelf uit te nodigen voor de borrel vanmiddag. Het is alweer een week geleden dat we gezellig samen iets deden dus het wordt de hoogste tijd!

.......vorige week was het makkelijk, toen schreef ik gewoon over wat we vrijdags hadden gedaan met het hele dorp.........

zomaarfebruari9    zomaarfebruari2    zomaarfebruari3

Terug thuis zoek ik klusjes om buiten te doen, ik wil nog niet naar binnen het is veel te mooi buiten en dus schep ik alle sneeuw van de oprit en rondom de auto maak ik het sneeuwvrij. Marco doet nog een elektriciteit klusje in de schuur en onze kattenkinderen houden ons in de gaten. Rond het middaguur moet ik toch echt naar binnen om voor het eten te zorgen.  Terwijl het eten in de oven staat beantwoord ik wat mail, lees een E-book met tips over blogs, nieuwsbrieven en een E-book maken en blijft mijn eigen blog maar door mijn hoofd spoken.

.........waar zouden mijn blog-lezers graag eens over lezen?............

Na het eten besluiten we dat het toch te koud is om twee dagen met de kachel te doen en ik stel voor hem aan te steken. Heerlijk even fikkie stoken. Ik bouw een kleine piramide en steek de fik erin. Nu is het wachten tot er grotere blokken hout op kunnen. Met mijn voet regel ik de zuurstof toevoer. De pijp trekt goed dus ik gooi er wat grotere stukken op en dat blog spookt nog steeds. Ik wacht tot de pomp aanslaat en het vuur naar beneden gaat branden zoals wij dat noemen. Wat zei Marco van de week nou, er moet wat meer hout op liggen om dat te veroorzaken dan ik toen had gedaan? Ik besluit er nog wat op te gooien en jawel daar kom tie, de vlammen slaan naar beneden. 

zomaarfebruari5

 

 

........en ineens weet ik het, mijn blog gaat over vandaag!