Met de voorjaarskriebels worden er ook weer klusplannen gemaakt. Van het bankje buiten bladdert alle verf af, die moet echt aangepakt. In de groepsaccommodatie moet er ook van alles gebeuren. Een paar badkamers kunnen wel wat verfrissing gebruiken en ook de overloop moet nodig geschilderd worden. Het probleem met klussen in de gîte is dat het niet kan als er gasten zijn, maar ook niet vlak voordat ze komen; dan ruikt het naar de verf. In de winter hebben we meer tijd maar dan is de “klont” met zijn dikke muren koud en moeten we stoken om te kunnen schilderen. Omdat we vanaf half april  tot oktober gasten hebben, besluiten we toch maar te gaan stoken!

Dag 1:  Het is heerlijk weer en dan vind ik het altijd jammer om binnen te blijven. Ik besluit daarom met het bankje te beginnen en zet hem buiten op een laken om gelijk ook alle verf op te vangen. Eenmaal begonnen kan ik altijd moeilijk stoppen, maar mijn hete luchtpistool geeft zelf aan wanneer het daar tijd voor is dus om 17 uur zegt hij dat het genoeg is geweest voor vandaag en kapt ermee.

Dag 2: De volgende dag miezert het en ik zet het bankje in het atelier om verder te gaan. Wat een geluk dat ik die vorige week heb opgeruimd. Nu is er ruimte genoeg om deze klus af te maken. Als het bankje klaar is zet ik hem gelijk ook in de grondverf. Als we wat loszittend behang in de badkamer van kamer twee van de muur hebben getrokken, besluiten we dat dan toch maar te gaan stoken morgen.

klussen1  klussen2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 3: Marco gaat stoken en ik ga aan de klus. Ik schilder eerst het bankje in de kleur van de luiken, dat moet morgen nog een keer. De spiegel, het plankje boven de wastafel en het handdoekenrek in kamer twee haal ik weg. Ik haal het behang er verder af en de muur ziet er eigenlijk prachtig uit! Met warm water verwijder ik de lijm van de muren en stop wat gaatjes, morgen schilderen en klaar.

Dag 4: Het bankje wordt voor de tweede keer geschilderd. Na het middageten brengen we onze zoon Kevin naar Clermont-Ferrand. Hij gaat het komende seizoen weer in Nederland werken. We maken van de gelegenheid gebruik om IKEA te bezoeken. Kees en Leneke gaan met ons mee en we kopen prachtige stof om nieuwe spreien van te maken. Kamer twee heeft hele leuke ouderwetse spreien, maar er zitten vlekken in die er niet meer uit gaan en er komen scheuren in.

Tijd voor iets nieuws!

Dag 5: Kamer twee is inmiddels lekker warm en ook op de overloop is het al beter. Het plankje boven de wastafel en het handdoekenrek schilder ik opnieuw en met twee lagen wit op de muren ziet de badkamer er weer stralend uit. Leneke komt helpen en maakt vier prachtige spreien, als we ook nog twee andere lijsten vinden voor aan de muur, is de metamorfose compleet. Nu op zoek naar leuke foto’s om erin te plaatsen.

Dag 6: Nu de groepsaccommodatie toch warm is ga ik door. Het plafond van de overloop wit ik, gelijk ook badkamer drie maar even witten nu ik de roller in mijn hand heb. De muren van de overloop hebben diverse beschadigingen. Met plamuur repareer ik ze en laat het drogen.

Dag 7: Met een schuurpapiertje loop ik de muren van de overloop na. Ik ben nog niet helemaal tevreden en plamuur nog het een en ander. Ik plak alle hoeklatjes en plinten af zodat ik morgen de grote klus kan gaan aanpakken om de muren te schilderen.

klussen3   klussen4

Dag 8: Met een kwast en roller ga ik de muren te lijf en het wordt super mooi!!!! Wauw, ik ben echt tevreden, moet eerst nog wat soppen morgen om een mooie foto te kunnen maken, die houden jullie nog tegoed ;)

Het is maar goed dat ik, als ik eenmaal begin, niet meer kan stoppen , nog genoeg te doen :)

 

PS: Onze groepsaccommodatie heeft 5 slaapkamers die ieder voorzien zijn van een eigen badkamer. We verhuren de groepsaccommodatie in zijn geheel, met keuken, huiskamer en activiteitenzaal. Als de groepsaccommodatie niet in zijn geheel verhuurd is, verhuren we per kamer en  maken we een ontbijt.